Lopen met steunzolen

Vragen over blessures? Stel ze hier, dan kunnen we je advies geven om het lopen / Start-to-run programma al dan niet te hervatten!
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
HDVK
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 jan 2016, 00:40

Lopen met steunzolen

Bericht door HDVK »

Hallo

Ik ben aan het einde van mijn loopprogramma en loop nu ongeveer 40 minuten aan een stuk, nooit gedacht dat dit ging lukken :D
Jammergenoeg lukt het lopen niet zonder pijn, al veel doktersbezoekjes en sportcentrumbezoekjes later is het probleem nog steeds niet opgelost...
Ik ga drie keer per week lopen samen met mijn twee honden.
In mijn gewone schoenen draag ik steunzolen en ook in het runnercentrum kreeg ik zwaar corrigerende schoenen... nu blijf ik last hebben van mijn enkels tijdens het lopen.
In het runnercenter vertelden ze mij dat ik eventueel nog zou kunnen proberen om sportsteunzolen op maat te laten maken en dan deze te combineren met een goede schoen.

Zijn er mensen die hiermee (sportsteunzolen) ervaring hebben?
Gebruikersavatar
dirk.vancoillie.5
Berichten: 1596
Lid geworden op: 19 jul 2014, 16:52
Locatie: Torhout, Belgium
Contacteer:

Re: Lopen met steunzolen

Bericht door dirk.vancoillie.5 »

Steunzolen worden toch altijd op maat gemaakt???
Ik heb in het begin ook met zwaar corrigerende schoenen gelopen ( Brooks Beast ) en die vielen redelijk goed mee maar ik voelde dat de correctie nog niet voldoende was. Ik ben dan naar een podoloog geweest om steunzolen, na een onderzoek van zeker 45 min kwam hij tot het besluit dat mijn ene been 1 cm korter was dan het andere en ik ook zware overpronatie had. Een week later en 150 euro lichter had ik mijn steunzolen die ik direct in m'n Brooks stopte, toen die schoenen een 700 tal km hadden ben ik ermee naar mijn running center gegaan om ze te laten controleren. Daar bleek dat mijn schoenen versleten waren aan de verkeerde kant :o , de combinatie steunzool - Brooks bleek te veel te zijn alhoewel ik toch redelijk comfortabel kon lopen.
Ik loop nu met een meer neutrale schoen ( Brooks Addiction ) en steunzolen en moet zeggen dat dit voor mij voor het ogenblik een goede combinatie is. Je neemt best de tijd wanneer je de schoenen met steunzolen past want een verkeerde combinatie kan nefast zijn voor je voeten.
Loop je op harde ondergrond of op een Finse piste? dat kan ook een oorzaak zijn voor je enkelpijn. Hieronder vind je een link waar je misschien iets aan hebt of je hebt hem al gezien.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aan ... enkel.html

Veel succes verder ;)
Inhale the future. Exhale the past.
HDVK
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 jan 2016, 00:40

Re: Lopen met steunzolen

Bericht door HDVK »

Hallo

Bedankt voor je reactie!
Ze hebben mij inderdaad verteld als ik steunzolen laat maken dat ik dan ook opnieuw voor een andere schoen moet gaan omdat de correctie anders te zwaar zal zijn. Overpronatie is ook mijn probleem...
Het moeten wel andere steunzolen zijn dan mijn dagelijkse omdat ze te kort zijn voor in sportschoenen en ik er anders ga overhangen met mijn tenen wat niet echt aangenaam is...
Opnieuw een grote kost dus maar veel keuze heb ik niet.
Ik loop telkens op harde ondergrond omdat ik altijd met mijn twee honden ga lopen. In het runnerscentrum zou dit geen probleem mogen zijn met de schoen die ik heb qua demping zeiden ze omdat ze ondersteunend genoeg zouden zijn voor mensen tot 120 kg terwijl ik er 60 weeg

Het is gewoon niet leuk omdat mijn schoenen nog maar een half jaar oud zijn en ik het lopen net leuk begon te vinden.


Groetjes
Gebruikersavatar
dirk.vancoillie.5
Berichten: 1596
Lid geworden op: 19 jul 2014, 16:52
Locatie: Torhout, Belgium
Contacteer:

Re: Lopen met steunzolen

Bericht door dirk.vancoillie.5 »

Het is inderdaad niet leuk om schoenen al na een halfjaar niet meer te mogen gebruiken maar als dat een oplossing kan geven voor je probleem kan het inderdaad niet anders. Het zal afwegen worden of je inderdaad de meerkost te doen vind. Veel succes verder nog ;)
Inhale the future. Exhale the past.
Gebruikersavatar
Holenmens
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 jan 2013, 13:01

Re: Lopen met steunzolen

Bericht door Holenmens »

Je weet alleen zelf welke schoenen goed zijn, blindelings doen wat de "specialisten" in een runningcenter zeggen is niet altijd een goed idee. Mijn manier van schoenen kopen is om er gewoon zoveel mogelijk te passen en alleen een paar te kopen wat onmiddelijk perfect past en wat juist aanvoelt. Als je al een tijdje loopt weet je hoe een goede schoen moet zitten en hoe deze je voeten moet ondersteunen.
Als je er tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld op let dan zie je dat er heel veel mensen overproneren, niet iedereen heeft er last van. Ook mensen zonder overpronatie kunnen wat last krijgen van hun enkels als ze net beginnen lopen en aan het opbouwen zijn, het duurt vrij lang voor alles zich goed aangepast heeft. Denk dan rustig aan jaren.

Mijn advies is dan ook om dat hele gedoe met zooltjes etc te vergeten en een schoen te kopen die goed aanvoelt, niet al te veel demping heeft (als je overproneert word de scheve hoek alleen maar groter) en de afstanden aanpast aan je enkels zodat je niks overbelast en je lichaam de tijd gunt sterker te worden.
Plaats reactie