Pagina 1 van 1

artrose

Geplaatst: 18 sep 2013, 20:31
door Viv
Helaas vandaag wat minder nieuws gekregen. In beide heupen is een beginnende slijtage ontdekt. Een milde artrose. Schrok er wel even van. Mijn eerste vraag was " mag ik nog wel hardlopen?". Mijn huisarts loopt zelf ook. Hij gaf meteen aan "rust roest", dus lopen mag. Maar goed naar je lichaam luisteren. Deze week nog even niet, volgende week weer rustig opbouwen. Hoe het verloop zal zijn is onduidelijk. Moet het nieuws nog even laten bezinken. En dan kijk ik volgende week wel hoe het lopen gaat.

Re: artrose

Geplaatst: 18 sep 2013, 21:42
door flatcoatjrt
Dat is balen...misschien kun je glucosamine met chondriotine en msm proberen...ze zeggen dat dat het proces vertraagd.

Gr mirjam

Re: artrose

Geplaatst: 19 sep 2013, 19:50
door Viv
flatcoatjrt schreef:Dat is balen...misschien kun je glucosamine met chondriotine en msm proberen...ze zeggen dat dat het proces vertraagd.

Gr mirjam
Daar had mijn huisarts het ook over. Heb op internet eens rond gelezen. De meningen zijn erg verdeeld. De één heeft er baadt bij en de ander geheel niet. Ga nog eens wat verder zoeken en lezen om te kijken wat er over verteld wordt.

Re: artrose

Geplaatst: 19 sep 2013, 19:55
door Kaath
Ik neem ook glucosamine,omdat mijn knieen zo kraakte,de dokter zij dat dat lucht tussen het krakebeen is.Nu is dat vele malen beter.

Hoe hebben ze het ontdekt van de artrose,had je veel pijn dan ?

Re: artrose

Geplaatst: 19 sep 2013, 22:00
door Viv
Afgelopen zondag een afschuwelijke nacht gehad. Erg veel pijn in mijn linkerbeen. Kon de pijn niet plaatsen en ben maandag naar de huisarts gegaan. Hij dacht meteen aan mijn heup. Hij heeft diclofenac voorgeschreven. Foto's laten maken en gister werd ik gebeld. Beginnende artrose in beide heupen met links wat erger dan rechts. Waarschijnlijk heb ik er aanleg voor. Hij verwacht dat ik volgende week weer rustig kan beginnen met lopen. Het is afwachten of het nu rustig blijft of dat ik vaker zo'n "aanval" krijg. Hoop natuurlijk dat het rustig blijft. Heb net een forerunner 210 gekocht. Dit als presentje voor mezelf omdat ik de 10 km in een uur gehaald had. Baal dus flink.....

Re: artrose

Geplaatst: 19 sep 2013, 22:29
door Kaath
Da's inderdaad wel echt balen ,maar wel goed dat je HA zo gelijk heeft ingegrepen om foto's te laten maken.
Dat doen ze niet allemaal.

Re: artrose

Geplaatst: 17 dec 2013, 16:03
door Katja3
Vorig seizoen heb een een gelijkaardige periode van pijn gehad en er werd ook beginnende slijtage vastgesteld door dokter Jan Dujardin, een heupspecialist.
Met glucosamines en fietsoefeningen is de pijn volledig weg. Dokter Dujardin zei dat chondroitine eigenlijk niet werkt.

Hopelijk komt het ook bij u in orde.

Katja

Re: artrose

Geplaatst: 10 okt 2017, 12:19
door Alcide12
Hallo. Ik hoor goeie dingen over neuraaltherapie en neuroprolotherapie. Heb net een boek gelezen over leven/bewegen zonder pijn (http://www.borgerhoff-lamberigts.be/boe ... onder-pijn) en vond het best interessant. Ook voeding wordt in dit boek onderstreept (zoals kurkuma, boswellia, chondroïtine en vitamines).