Van 0 naar 10km op een jaar

Wil je ons vertellen over jouw Start-to-run ervaring? Hier kan je je helemaal uitleven!
Forumregels
Een forum specifiek om jouw ervaringen te delen! Ben je vandaag gaan lopen, en vertel je ons graag hoe is geweest? Ga dan hier je gang!
OhDamn
Berichten: 46
Lid geworden op: 23 sep 2012, 18:37

Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door OhDamn »

Als reactie op mijn introductie kreeg ik de aanmoediging van één van de leden om te bloggen. Aangezien ik al eens graag een stukje schrijf en omdat het me zal helpen om mezelf te motiveren ga ik dat hier proberen.

Ik kopieer hier alvast mijn introductie zodat ik mezelf en het project niet opnieuw moet voorstellen:
Even schetsen:
Dit was ik 2 weken geleden:
Ik ben 30 jaar oud, vreet als een varken, ben 1m60 met 25 kg teveel aan mij lijf, ik werk 12 uur per dag en hou me voor de rest bezig met mijn dochter omdat mijn vrouw frituur houdt en dus niet thuis is 's avonds, ik rook, ik drink en als pokermanager voor een online casino durf ik al eens een gokje wagen.
Tot ik om een onverklaarbare reden een weddenschap aanneem voor een niet nader te noemen maar zeker hoog genoeg bedrag.

Waarom? Omdat dat nu eenmaal is wat mensen pokerspelers doen om zich in hun vrije tijd bezig te houden en omdat het hoog tijd was om iets aan mijn levensstijl te doen.

Dit ben ik nu:
Ik ben 2 weken gestopt met roken, ik hou me aan een voedingsschema en ik heb net les 6 van Start To Run met de geweldige Evy Gruyaert achter de rug. Ik heb geïnvesteerd in degelijke sportschoenen, een polar met GPS functie en nieuwe sportoortjes voor de MP3 aangezien ik de originele oortjes reeds de Nete had ingezwierd na les 1 omdat ze constant uit mijn oren vlogen. Mijn dochter van bijna 2 jaar trekt rare blikken als papa bedankt voor de pot mayonnaise die ze lieflijk tot aan de tafel heeft gesleurd. Mijn vrouw brengt de vinger naar het hoofd als ik om 6h00 mijn nest uitkom om eerst te gaan lopen alvorens aan mijn dagschema te beginnen. Ik moet snel de cafébaas om een spuitwater vragen alvorens hij mij de gewoonlijke pint voorschoteld. Ik zorg voor een zekere sociale controle want ik heb een facebookpagina opgericht waar ik de trainingsresultaten van mijn polar post zodat ik niet achter de hoek kan stoppen om een pintje te gaan pakken en waar ook mijn geïmproviseerd voedingsschema online staat en een schema met eventueel gewichtsverlies en buikomtrek. Collegas en vrienden vragen me dagelijks hoe mijn training geweest is dus het zou zuur zijn om te moeten antwoorden dat ik het opgegeven heb.

Het doel: Ik moet september 2013 de 10km van Dwars door Mechelen lopen onder de '54. Sommigen verklaren me zot, meestal zijn dat degenen die me kennen. Anderen vinden het een easy uitdaging, meestal de kerels van 1m90 die 1 keer hun ene been voor hun andere moeten zwieren terwijl ik dat 3 keer moet doen om tegen dezelfde snelheid te lopen.

Maar ... ik hou vol en ben ook niet van plan om op te geven. Ik zal alle ongelovige Thomassen een poepie laten ruiken. Ik zal in 2013 zwevend over de finish komen met in de ene arm een Belgische vlag en in de andere een enveloppe met mijn zuurverdiende centjes terwijl ik met mijn afgetrainde lichaam massaal de toegestroomde pers te woord sta. (of een beetje minder maar dat zien we dan wel )

Ondertussen ... gebruik ik jullie forum en lees ik aandachtig alle tips, zal ik een dezer dagen maar even langsgaan bij de huisarts voor een degelijke checkup en twijfel ik om me te laten begeleiden door een diëtiste om nog betere controle te krijgen over mijn vetverslaving. Ik weet in ieder geval ... ik voel in heel mijn lichaam dat het verdomme tijd was om er iets aan te doen!
Nog veel leesgenot aan alle lopers en loperessen hier en hopelijk zie ik er sommigen van jullie in 2013 aan de start, aan de finish of in de tent van het Rode kruis in Mechelen.
Geïnteresseerden kunnen mij gedetailleerder en met alle technische verslagen over de trainingen volgen in mijn facebookgroep:
http://www.facebook.com/groups/Van0naar10kmopeenjaar/" onclick="window.open(this.href);return false;

Maar ik zal proberen ook hier mijn ervaring op een regelmatige basis neer te pennen ...
InDuRoOw
Berichten: 218
Lid geworden op: 07 jun 2012, 11:46
Locatie: Midden Limburg
Contacteer:

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door InDuRoOw »

Top! :D
[url=http://hardloopster.blogspot.nl]Mijn eerste stapjes in de hardloopwereld[/url]
OhDamn
Berichten: 46
Lid geworden op: 23 sep 2012, 18:37

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door OhDamn »

Vandaag les 6 aangevat van de eerste reeks start to run. Ik had in de eerste 5 lessen alvast geleerd dat het echt wel slecht gesteld was met mij. Na les 5 had ik mijn maaginhoud professioneel richting de beek gestuurd en ook al klinkt dit niet gezond, ik zie het alsof mijn lichaam zichzelf aan het reinigen is. Ik ben dan ook enorm veranderd van voedingsschema. Daar waar ik alle dagen vulde met fastfood, fastfood en fastfood eet ik nu mijn groentjes, rijst, vis, gegrild vlees, ... en bestaan mijn tussendoortjes uit fruit of een rauwe wortel. Ik eet bruin brood ipv wit en ik heb alle mayonnaisen, cocktailsauzen en dergelijke afgezworen. Zeker de eerste week was mijn lichaam hier niet blij mee. Vet is een verslaving en ik had hier meer afkickverschijnselen van, dan van het pakje sigaretten per dag. Zelfs nu leef ik met een constant hongergevoel en een kilo wortelen kunnen daar niets aan veranderen. Maar ik zet door ... opgeven staat nu eenmaal niet in mijn woordenboek.

Les 6 was voor mij de zwaarste tot hiertoe, ik heb al sinds gisteren last van een grieperig gevoel maar ik kan het me momenteel niet permitteren om mijn schema niet te volgen. Zolang ik geen blessure heb die me het lopen belet probeer ik door te zetten. Elke dinsdagmorgen om 6h00, elke vrijdagnamiddag om 16h30 en elke zondagmiddag om 12h00. De enige vrije momenten in mijn drukke agenda dus opschuiven naar morgen zit er nu eenmaal niet in.

Het weer viel goed mee. Het was redelijk fris maar daar had ik me op gekleed, enkel die paar druppels regen aan het begin van de training baarden me zorgen. Toch maar iets voor op mijn hoofd voorzien volgende keer. Mijn vaste trainingsbaan, langs de nete in Duffel lag er weer geweldig bij. De vogels zaten rustig te spelen op het water en in de verte zag ik een eekhoorn wegvluchten in een boom. Ik bedenk me dat de rust binnen 5m zal worden verstoord door een Varken dat hijgt alsof hij een slechte imitatie doet van Hot Marijke. Ik hoor Evy vriendelijk in mijn oren fluisteren. We beginnen met een minuutje vandaag, 3,2,1 ... godverdoemme, straks vind ik je weer geweldig hoor Evy maar moest je nu in mijn buurt staan ...
20 minuten later zie ik mijn aankomstlijn stilletjes naderen, ik pers er nog even alles uit in mijn laatste twee minuten en haal alweer de streep. Ik wankel naar huis en moet even gaan zitten.

Evy vroeg me daarstraks alweer om even te zingen of te praten. Aan de voorbijstormende geoefende loper zijn gezicht te zien was mijn versie van Kuma Hé van K3 eerder een Kuma Hijg geworden. Een les om snel te vergeten dus. Op naar de volgende!
flightleader
Berichten: 879
Lid geworden op: 12 jan 2011, 22:08
Locatie: Ledeberg
Contacteer:

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door flightleader »

Ik zal zeker dit topic volgen, en je volgen op facebook, het doel is zeker haalbaar. Ja als klein persoon moet je inderdaad 3 passen zetten en die langbenige lopers maar één, vind dat met mijn 162 cm ook niet eerlijk.

Ik zie ook dat je al goed bezig bent op je voeding te letten, dus dat gaat in orde komen. Als je je grieperig voelt wat extra vitamine C nemen.

Veel succes!
Lopen is een avontuur, genoeg stof voor een blog:
[url=http://www.flightleader.be/wordpress/]A Running Female Gamers mind[/url]
bloem
Berichten: 1195
Lid geworden op: 20 apr 2010, 14:54
Locatie: Zuiderkempen

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door bloem »

Ben ik blij dat de Nete hier al gepasseerd is vooraleer gij daar vanalles in gooit :P
Voor de rest, mooi verhaal, geanimeerd geschreven... :D
Je doel is idd perfect haalbaar, 1m90 of 1m60 ...
(je moet maar denken, jij vangt minder tegenwind dan die lange lopers 8-) )
Ik blijf je volgen (hier toch alvast ;) )
Succes met de ommekeer !
Hellothere
Berichten: 3224
Lid geworden op: 04 mar 2010, 11:14
Locatie: Mechelen

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door Hellothere »

Idem hier, ik heb net gereageerd op je opningspost, en vlotte schrijvers en loper ;) , zoals jij kunnen we hier zeker gebruiken.
Mjn computer blokt facebook dus ik hoop je regelmatig hier te lezen ;) .

Zoals al gezegd, hierbij heb je alweer een reden om vol te houden, WIJ !!! Je kan ons toch ook niet teleurstellen hé .

Veel loopplezier, en zoals bloem al zei, je doel is zeker realistisch. Bedenk maar al iets leuks wat je volgend jaar met het gewonnen geld gaat doen.

In afwachting misschien even tip nummer één, dat hijgend varken moet dringend wel een huppelende big worden. Als je ademhaling en waarschijnlijk dan ook je hartslag niet onder controle zijn, riskeer je bij de langere loopstukken flinke verzuring van de spieren, en verhoogde kans op blessures. Als je voelt dat het qua ademhaling echt heel moeilijk wordt, probeer dan wat trager te lopen, zelfs als lijkt het belangrijk traag.

Bij de S2R is snelheid totaal onbelangrijk, wel dat je blijft lopen op de minuten dat je moet lopen.
Ik weet niet of je over een hartslagmeter beschikt, maar zo’n ding (en het correcte gebruik ervan uiteraard), kunnen jou misschien wel helpen.

En maar je hierdoor maar ook geen zorgen als het daardoor in het begin wat traag lijkt te gaan. Je hebt één jaar om jouw doel te bereiken, en da’s echt een zee van tijd.

En nog één troost, overgewicht, geen conditie, vet-/chocolade-/nicotine-/suiker- en weetikveelwatnogvoorandere verslavingen. Je bent echt niet de eerste die erin slaagt om de S2R te vervolmaken en daardoor ook (bijna automatisch) gezonder te gaan leven.

En na een jaar kijk je dan terug naar het leven dat je toen had, en geloof mij, de reactie (van de volhouders) is altijd hetzelfde : DAT NOOIT MEER !!!

Zal bij jou niet anders zijn, daar ben ik zeker van.
OhDamn
Berichten: 46
Lid geworden op: 23 sep 2012, 18:37

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door OhDamn »

Alvast bedankt voor de tips!

Uiteraard heb ik me een polar aangeschaft. Eentje met een GPS functie zodat ik alles mooi kan opvolgen. Ik heb deze gekocht vlak voor les 2 dus ik zal hier ook telkens de resultaten posten. Ik geef je ook even een overzicht van al mijn gedachten en gevoelens bij de lessen of daartussen.
Mijn facebookgroep:

Les 2: Het is dus de bedoeling dat de gps eerst zijn signaal vind voor ik begin te lopen. Goe bezig smurf!
https://www.polarpersonaltrainer.com/sh ... 1c75268a20
Les 3: https://www.polarpersonaltrainer.com/sh ... 9565e03689

- Damn ik heb honger. Het kruipt al in mijn hoofd. Ik denk dat het afkicken van vetstoffen me zwaarder gaat vallen dan de sigaretten ...
- MMMMM! Die groentjes waren overheerlijk, en zeker zo zonder saus ... Het is maar op zo een moment dat een mens beseft hoe afhankelijk je bent van vetstoffen. Heb een hele dag fruit en rauwe wortels gegeten om van dat hongergevoel af te geraken. Even tandjes bijten dus ...

Les 4: Even signaal kwijtgeraakt na 10 minuten lopen. Stomme kerk :D
https://www.polarpersonaltrainer.com/sh ... 1eba7acf8e

- Heb heel de week uitgekeken naar die frietjes en heeft zich op het moment zelf ingehouden omdat hij zich er niet goed bij voelde. Mini pakje, klein beetje mayo, wat kippets en een spuitwater. Zou de boodschap mijn hersenen dan toch al bereikt hebben?

Les 5: Mijn ongezonde lichaam zet zich af tegen de trainingen, daarnet mijn maaginhoud professioneel de beek in doen vliegen net na het lopen. Volhouden nu! Als mijn lichaam zich afzet betekend het dat er iets aan het veranderen is.
https://www.polarpersonaltrainer.com/sh ... 362c8c39bb

Les 6: Eentje op karakter, goe ziek dus met de zakdoek in de hand toch de training aangevat. Ik wil en ik zal niet opgeven ... al ziet men de ziekte wel in de trainingsresultaten. Nu terug platliggen en op naar dinsdag!
https://www.polarpersonaltrainer.com/sh ... f5bd40eb0c

- En ... officieel ziek. Zometeen naar de dokter. Ik kijk er al naar uit!
Bij deze ben ik dus net terug van de dokter en heb ik een virusje opgedaan. Het hongergevoel zou volgens hem eerder komen van het stoppen met roken. Nicotine onderdrukt het hongergevoel, als je daar dan bijneemt dat je anders eet dan dat je gewoon bent ... De hoofdpijn en slapeloosheid zijn dus vooral in die richting te zoeken. Een paar dagen op mijn zetel blijven liggen en hopelijk klaar om woensdag de training te hervatten en weer te gaan werken.
Hellothere
Berichten: 3224
Lid geworden op: 04 mar 2010, 11:14
Locatie: Mechelen

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door Hellothere »

Toch goed bezig lijkt me. Ik zie in elk geval dat je er behoorlijk in slaagt om de hoogste hartslagzone (5) volledig te vermijden. Da’s al een goeie zaak.

Even volhouden, en je zal snel merken dat het gauw veeel beter gaat.
Happymama
Berichten: 17
Lid geworden op: 11 sep 2012, 16:49

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door Happymama »

Wat een geweldig verhaal om te volgen!
Heb me ondertussen ook aangemeld om lid te worden van je Fb-groep.
Ik ben een streekgenoot (Mechelen), net begonnen met S2R en hopelijk volgend jaar in eigen stad klaar om samen met jou over de finish te glijden ;)

Maar nu eerst: veel beterschap!!!
VLK
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2012, 17:28

Re: Van 0 naar 10km op een jaar

Bericht door VLK »

hey OMG,

je hebt sowieso een fan bij. Tenminste hier toch op dit forum.

Facebook doe ik niet aan mee, maar hierop volg ik je zeker.

Omdat het leuk is hoe je schrijft,
omdat het herkenbaar is,
omdat een steunend woordje je helpt,
omdat je kracht zou kunnen putten uit
onze reacties om verder te doen.

Je kan, je zal het volbrengen.

"keep on believing to believe in yourself"
Plaats reactie