Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Vragen over blessures? Stel ze hier, dan kunnen we je advies geven om het lopen / Start-to-run programma al dan niet te hervatten!
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
Robx
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 nov 2014, 08:58

Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Bericht door Robx »

Hallo allemaal!

Ik ben in april begonnen met start to run, dus loop al enkele maanden.
De laatste keren(/weken(?)) krijg ik echter na 10-15minuten lopen, een brandend gevoel aan mijn rechter scheenbeen. Ik loop dan gewoon door (tot 30-45minuten) en het is niet dat de pijn op den duur ondragelijk wordt. Als ik na mijn hele sessie(30-45min lopen) stop is de pijn vrijwel direct weg en ook de volgende dag voel ik er bij mijn weten niks van, als ik op mijn scheenbeen druk voel ik nergens een pijnlijk punt. Ook als ik 2 dagen later weer begin met lopen voel ik het +/- de eerste 10minuten niet.

Ik dacht eerst aan scheenbeenvliesontsteking, maar mijn vriendin heeft dit gehad, en heb er veel van op internet gelezen, en daar komt vrijwel altijd terug dat het been heel erg pijnlijk is, en dat mensen weken/maanden niet meer kunnen lopen, en dat zelfs wandelen pijnlijk kan zijn, maar dit lijkt me bij mij niet het geval.

Heeft iemand misschien een idee wat het wel zou kunnen zijn ?

Zelf dacht ik aan de loopschoenen. Ik heb Asics Gel DS trainer (Duomax) schoenen, waarbij die duomax een soort vervanging is voor steunzolen. In normale schoenen draag ik steunzolen, maar volgens de winkel van asics zou dat met die duomax niet nodig zijn. Zou ik misschien beter een model kopen waar geen duomax steun in zit, maar waar ik dan steunzolen in leg?

Groeten!
Rob
Gebruikersavatar
Holenmens
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 jan 2013, 13:01

Re: Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Bericht door Holenmens »

Lijkt toch dat je wat aan het overbelasten bent. Een scheenbeenvlies ontsteking kan het gevolg zijn in een latere fase. Andere schoenen kunnen misschien wel invloed hebben maar waarschijnlijk niet het eerste waar je moet naar kijken. Beetje afstand minderen en wat langzamer lopen tot je minder klachten hebt lijkt me de eerste noodzakelijke stap. Je geeft al aan steunzolen te hebben, dit geeft al aan dat je voeten nog wat aan de zwakke kant zijn, dit leid tot extra belasting van de spiergroepen in de onderbenen. Het versterken van de voeten kan wel lang duren, dit is geen kwestie van een paar maanden.

Lopen op een zachte ondergrond zou ook positief kunnen zijn in jou geval.
Robx
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 nov 2014, 08:58

Re: Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Bericht door Robx »

Holenmens schreef:Beetje afstand minderen en wat langzamer lopen tot je minder klachten hebt lijkt me de eerste noodzakelijke stap. Je geeft al aan steunzolen te hebben, dit geeft al aan dat je voeten nog wat aan de zwakke kant zijn, dit leid tot extra belasting van de spiergroepen in de onderbenen. Het versterken van de voeten kan wel lang duren, dit is geen kwestie van een paar maanden.

Lopen op een zachte ondergrond zou ook positief kunnen zijn in jou geval.
Bedankt voor de reactie!

maar ik kan toch niet steeds na 10-15min al stoppen? Conditioneel kan ik een uur of iets dergelijk lopen, dus het is heel frustrerend om na 10minuten al te moeten stoppen. Misschien stoppen en even de scheen stretchen?

Ik doe vaak 2 dagen rust, dus dit lijkt me toch vrij goed? Ik ben ook geminderd in snelheid, nu loop ik vrij rustig 8-9km/u en dit soms voor 30min en soms 45min, dus daar kan het toch ook niet aan liggen ?

Ik ga inderdaad nu enkel op zachte ondergrond lopen en kijken hoe het dan verloopt! (mijn broer heeft er trouwens ook last van en bij hem stopt het ook onmiddelijk na het lopen)

Robx
Gebruikersavatar
Holenmens
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 jan 2013, 13:01

Re: Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Bericht door Holenmens »

Conditioneel kan het wel goed zitten maar de rest van de onderdelen moeten zich ook ontwikkelen. Wielrenners die bijvoorbeeld beginnen te lopen zijn ook een risico groep. Conditioneel vaak erg sterk maar door onvoldoende ontwikkeling van de pezen, gewrichten, voeten en bepaalde spieren ook een groter blessure risico. Pezen herstellen erg langzaam na een inspanning en al helemaal na een echte overbelasting, de doorbloeding is laag. De 2 dagen rust die je neemt gaan in dit geval weinig effect hebben, dit heb je zelf ook al zo ervaren. Stretchen, hielverhogingen, schoenen etc. het zal allemaal wel wat invloed kunnen hebben maar de oorzaak neem je er niet mee weg.

Dat gezegd zijnde; zolang het niet erger word is er misschien niet veel reden tot zorg, als je kritisch naar je zelf blijft kijken en je er goed bewust van bent kan je misschien zelfs zo verder trainen. Misschien ook al eens een bezoekje aan een fysiotherapeut/kinesist wagen die gespecialiseerd is in sport.
winny81
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 dec 2014, 11:00

Re: Zeurende/brandende pijn scheenbeen

Bericht door winny81 »

ik ben ook beginnend loper en heb ook veel last van zware brandende benen...
maar wel pijnlijk dat ik moet stoppen met lopen...
loop steeds stukjes van 2 min dan 1 min wandelen 2 min lopen enz... en dit voor ongeveer 30 min.
ma zoals vandaag na 15 min moeten wandelen omdat het te veel zeer doet...
heb ook "speciale" loopschoenen, gekocht bij running mate, zodat ze perfect voor mijn voeten zouden moeten zijn.
Plaats reactie