Welke voeding?

Heb je vragen over het lopen?
Stel ze maar hier wij zullen je zo goed mogelijk proberen helpen en je te begeleiden.
Forum rules
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Post Reply
Kippie81
Posts: 29
Joined: 20 Nov 2012, 16:30

Welke voeding?

Post by Kippie81 »

Ik ben al wezen speuren op het grote internet maar word alleen maar gewezen op koolhydraten, eiwitten en vetten. Lege calorieën vermijden begrijp ik (de suikers). Maar wat kan ik nou het beste eten en wat beter niet?
Hoe ziet een goed 'dieet' eruit? Las ook ergens dat je beter meerdere kleine maaltijden per dag kunt eten dan 3 keer per dag.

Wie heeft er eventueel een link of iets met een goed gevarieerd eetpatroon speciaal voor hardlopers. En nee, ik ga geen marathon doen dus zo'n dieet zoek ik niet. En wat kun je het beste (niet) eten voor een wedstrijd? En hoe lang van tevoren?

Genoeg vragen dacht ik zo :lol: :lol:
StartendLopertje
Posts: 57
Joined: 21 May 2013, 10:19

Re: Welke voeding?

Post by StartendLopertje »

Hoeveel loop je misschien?

Ik zit nog maar aan week 5 van het 0-5weken schema, en heb niet de indruk dat ik meer eten nodig heb hoor.

Gelijk wat je doet, best gewoon gezond eten.
Ik eet 's morgens bvb soja yoghurt met muesli en een kiwi, 's middags meestal een slaatje van volkorenpasta met mais/wortel/sla/tomaat/komkommer
en 's avonds iets licht met groenten: vanavond bvb kipfilet met spinazieslaatje.
Tussendoortjes probeer ik ook altijd te doen, merk wel dat dat beter is voor je verbranding: rond 10u bvb eet ik vaak een klein handje nicnacs (weinig vet en suikers) of iets van fruit, en 's middags hetzelfde.

Tenzij je traint voor marathons ed, denk ik niet dat je speciale voeding nodig hebt.
Eerder gewoon gezond eten, en veel water.
Kaath
Posts: 539
Joined: 28 Feb 2013, 08:25

Re: Welke voeding?

Post by Kaath »

Volgens mij hangt het er ook vanaf of je wilt afvallen met het lopen.
Ik eet meer dan voorheen.,ik hoef niet af te vallen .is 1 kg af sinds februari ,maar mag niet meer want dan ga ik me flauw voelen.

Als ik s'morgensvroeg ga lopen eet ik alleen een banaan voor het lopen,als ik rond 4 u ga heb ik eigelijk niks meer gegeten sinds de middag ,of ik moet heel erge honger hebben ,dan eet ik een banaan(ik kan de bananen hier tegenwoordig niet bijhouden hier in huis) .
S'avonds na het eten loop ik niet meer,veel te veel last van.

Dus voor jou hangt het ervanf wat je doel is,afvallen of op gewicht blijven.

Ik eet soms wel minder vezels dan vroeger,ik heb de indruk dat al dat lopen m'n darmen stimuleert :oops:
StartendLopertje
Posts: 57
Joined: 21 May 2013, 10:19

Re: Welke voeding?

Post by StartendLopertje »

Ahaaa, blij dat te horen!
Sinds ik loop, lijken de darmen ook een stuk vlotter te gaan 8-)
Kippie81
Posts: 29
Joined: 20 Nov 2012, 16:30

Re: Welke voeding?

Post by Kippie81 »

Bedankt voor de reacties!

Laat ik even wat duidelijker zijn. Ik heb pds, prikkelbare darm sydroom. Ik zit hierdoor iedere dag aan speciale vezels. Nu moest ik soms stoppen met rennen omdat ik enorme pijn kreeg en die pijn was zo enorm! Leek wel of mijn buik ieder moment kon exploderen. Nu heb ik dus al geprobeerd om 's ochtends vroeg zonder te eten te rennen, voor het avond eten, een uur na het avond eten maar niks leek te helpen. Vorige week zo'n pijn dat ik echt niet verder kon en zelfs gewoon lopen mij zeer deed. Ik ben op internet gaan kijken want ik dacht dat het met mijn milt te maken had. Maar toen kwam ik erachter dat het weleens mijn pds kon zijn. Nu heb ik een lange tijd die vezels niet meer gebruikt en ben deze week gaan gebruiken omdat ik zo'n pijn had. Ook had ik meer last met rennen als ik bijvoorbeeld chocolade op had die dag. Nu zijn mijn prestaties opeens een stuk beter nu mijn buik minder hard aan voelt.

Dus ik denk: 1 + 1=2 : slecht eten is niet goed voor mijn buik. Ik wil dus goede verstandige voeding eten die mij helpen om goed te kunnen lopen. Ik ren trouwens 5 km en mijn volgende doel is 6.5 km.
flightleader
Posts: 887
Joined: 12 Jan 2011, 22:08
Location: Ledeberg
Contact:

Re: Welke voeding?

Post by flightleader »

Goed dat je je vragen stelt bij voeding. Er zijn heel wat zaken, zeker met PDS dat je rekening mee moet houden. Als je begint met lopen, worden je darmen gestimuleerd door de loopbeweging. Ze klutsen door elkaar, als je vezels neemt heb je dus dubbel effect. Ik zou dus traag opbouwen met die vezels.
Ook moet je opletten met melk, vervang melk door rijstmelk of aanverwante soorten veel mensen met PDS hebben een lactose intolerantie.
Opletten met brood... heel slecht voor mensen met PDS. Beter havermout eten of iets dergelijk.
Je kan zelf ook natuurlijke vezels gaan toevoegen in je maaltijd: Rauwe groenten en fruit.
Alle dagen een banaan eten is super voor de darmen en voor lopers, het zit vol magnesium!
Veel water drinken...
Voor de rest moet je inderdaad zoveel mogelijk lege kcal vermijden: geen alcohol, geen Mac Donalds,... gebruik je gezond verstand. Het perfecte lopersdieet bestaat niet.
Lopen is een avontuur, genoeg stof voor een blog:
[url=http://www.flightleader.be/wordpress/]A Running Female Gamers mind[/url]
Kippie81
Posts: 29
Joined: 20 Nov 2012, 16:30

Re: Welke voeding?

Post by Kippie81 »

Werden die van mij maar gestimuleerd! Het lijkt alleen maar andersom te werken! Vandaar dat ik weer volop aan de vezels zit en zelfs dat helpt niet. Vandaag ook weer die pijn in rust. Ik ga denk ik toch maar langs de arts om te vragen wat ik nu moet doen.

Ik eet nu s ochtends pap maar daarnaast drink ik geen melk (producten) want daar krijg ik slijm van, wat ook vervelend is met rennen. Mac Donalds voer lust ik niet eens. Dus daar heb ik blijkbaar een geluk mee! Ik dacht dat volkoren brood juist goed was? Inderdaad geen tarwe brood of wit brood. En roggebrood? Of kennen jullie geen roggebrood? En water drinken...veeeeeel water drinken.

Jammer dat er geen goede richtlijnen zijn, had er zo op gehoopt.
Kaath
Posts: 539
Joined: 28 Feb 2013, 08:25

Re: Welke voeding?

Post by Kaath »

Ik denk dat je ivm je darmen dit best met een arts of dietiste kunt bespreken.
Iedereen reageert namelijk weer anders op voeding en beweging.
Post Reply