Nog maar eens gestart !

Post hier je eigen ervaringen met lopen. Hoe je het lopen ervaart, hoeveel kilo je bent afgevallen, wanneer je loopt, hoeveel je loopt,waar je loopt,...
Kortom vertel het ons.
Forum rules
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
kadehke
Posts: 3
Joined: 26 Apr 2017, 20:30
Location: Antwerpen

Re: Nog maar eens gestart !

Post by kadehke »

hallo

bedankt voor jullie antwoorden :-)

een hartslagmeter heb ik, ik moet alleen de batterij eens vervangen ... ;-) 4 jaar geleden liep ik ook op de loopband, met hartslagmeter, en toen ging het veel beter vooruit.
Maar ja, toen was ik wel 4 jaar jonger natuurlijk :-)

betreft het buiten lopen: ik merk dat ik buiten veel sneller wil lopen, waardoor ik het niet lang volhou. Buiten kom ik, volgens de app aan 9km per uur, een serieus verschil. En loop ik trager, dan lijkt het alsof ik ter plaatse trappel ;-)

ik denk dat het daarom beter is dat ik eerst het tempo probeer op te bouwen, op de loopband?
kadehke
Posts: 3
Joined: 26 Apr 2017, 20:30
Location: Antwerpen

Re: Nog maar eens gestart !

Post by kadehke »

martmarbus wrote:En toch ben je heel goed bezig.
Je hoeft niet snel te gaan.
Maar ga eens warming-up oefeningen doen. En tijdens je hardlopen stukjes versnellen en vertragen en let daarbij op je hardslag. Heb je geen hardslag meter, schaf er dan één aan. Ga op zoek naar je max hart frequentie. En bereken je zones. Ga dan in de lage zones trainen en versnellen naar de zone 3 & 4.
Ga je weer stappen ga dan weer naar zone 2 & 1 lopen.
Zorg er voor dat je hartslag 10 tot 20 slagen omlaag gaan bij het vertragen. Loop dan zo'n 400 mtr traag en ga dan weer versnellen naar zone 3 & 4 voor 400 meter. Verleng je afstanden of tijdsduur. Wat jezelf het prettige vindt. Na verloop van tijd kan je de hoge zones langer gaan hardlopen. Maar dat voel je zelf snel genoeg.
In de lage zones trainen versterkt je beenspieren en je verbeterd je hartslag. Waardoor je meer conditie krijgt. Onthoud wel..... Je hoeft geen wereldrecord neer te zetten. Je loopt voor jezelf en voor je eigen plezier. Iedereen die hardloopt is op een zelfde wijze begonnen zoals jij.
Succes.
Sinds deze week mijn hartslagmeter terug in gang gezet :D
ik denk dat ik ga uitvoeren wat je hier voorstelt, elke 400 mtr, want bij les 8 die ik vandaag deed, kon ik na een tijd de hartslag niet meer lager krijgen.
daarom vermoed ik dat het misschien beter is dat ik met afstanden werk en de tijdsduur laat afhangen van de hartslag.
Zo kan ik misschien wel afstand opbouwen en het zo proberen. ik ga dan de dagen dat ik nu niet loop, zones 1 en 2 toepassen.
Post Reply