Page 1 of 65

loopdagboek van Zoefje, verder na s2r

Posted: 24 Sep 2012, 11:22
by zoefje
Nu, ruim drie maanden na mijn knieoperatie heb ik vandaag weer heel voorzichtig de stoute schoenen, in dit geval hardloopschoenen, aangetrokken en ben weer begonnen met les 1 van evy.
In het begin betrapte ik mezelf erop dat ik toch licht trok met mijn geblesseerde been, maar na even goed op de manier van lopen letten was dat snel over. Nu kan ik me even niet meer voorstellen dat ik hiervoor gewoon 30 min achtereen kon lopen, maar ik hoop dat ik dat aan het einde van dit jaar weer kan doen.
Nu even goed in de gaten blijven houden hoe het gaat met m'n knie, maar ik hoop toch heel erg dat ik zonder al te veel problemen het volledige programma kan gaan uitlopen.
Moet wel zeggen dat mijn spieren het echt niet meer gewend zijn, morgen zal ik het wel voelen denk ik, maar ik moet wel zeggen dat ik de drie minuten achter elkaar een stuk makkelijker loop dan toen ik in maart voor het eerst was begonnen. Zou er dan toch een klein beetje van mijn conditie die ik zo goed had opgebouwd overgebleven zijn? Wie weet, de tijd zal het leren ;) . :mrgreen:

Re: de eerste stapjes...

Posted: 24 Sep 2012, 11:29
by CarlaZ
Fijn dat je weer kunt beginnen, zoefje, ik wens je veel plezierige, blessurevrije kilometers!

Re: de eerste stapjes...

Posted: 24 Sep 2012, 11:40
by Hellothere
Succes zoef, en doe maar rustig aan. Even terug opbouwen niks forceren, en binnen enkele maanden is die ellende weer achter de rug.

Veel succes, maar dat moeten we je eigenlijk niet wensen. Je hebt het al gedaan, dus je kunt het sowieso.

Re: de eerste stapjes...

Posted: 24 Sep 2012, 12:24
by bloem
Succes ! ;)

Re: de eerste stapjes...

Posted: 24 Sep 2012, 12:46
by OhDamn
Veel succes!

Re: de eerste stapjes...

Posted: 24 Sep 2012, 22:55
by Stephane
Veel succes, niet te snel willen gaan. Samen met de schouderklopjes van Evy moet dat lukken ;)

Re: de eerste stapjes...

Posted: 26 Sep 2012, 10:03
by zoefje
Net les 2 gelopen, het begin is weer gemaakt!! Gelukkig heb ik geen problemen gekregen met mijn knie! (zal het niet te hard roepen)
Voelt goed om weer lekker te lopen in de polder. Maar jee, wat is mijn conditie achteruit gegaan. Was natuurlijk wel te verwachten na de afgelopen maanden. Maar ook deze keer ga ik het gewoon volhouden tot het eind! Eind november wil ik mijn conditie weer op pijl hebben en weer 30 minuten aan een stuk kunnen lopen!

Re: de eerste stapjes...

Posted: 26 Sep 2012, 10:36
by CarlaZ
Yay, je bent weer op weg! :D Met een beetje geluk ben je nu sneller in conditie dan de eerste keer, je spieren hebben toch een bepaald geheugen en kunnen zich nu misschien iets eerder aanpassen... Maar neem gewoon lekker de tijd, beter langzaam buiten dan geblesseerd op de bank! ;)

Re: de eerste stapjes...

Posted: 26 Sep 2012, 11:15
by Hellothere
Zeker en vast. Forceren is sowieso voor niets nodig, je moet altijd maar denken “ik heb nog een heel leven om te lopen”.

Re: de eerste stapjes...

Posted: 27 Sep 2012, 16:51
by zoefje
Bedankt voor de reacties! Ben blij dat ik weer kan lopen, heb nu al zin in morgen!! Stiekem kijkt mijn oudste zoon van net 12 naar het hardlopen, en eigenlijk lijkt het hem ook wel wat. Ik weet niet of hij te jong is om daarmee te starten. Wat denken jullie?