Pagina 1 van 1

Voorvoetloper: Branderig gevoel bal van de voet

Geplaatst: 17 Mar 2014, 13:52
door SarahH
Hallo allemaal,

ik ben nieuw op dit forum en ook net opnieuw begonnen met lopen.
Nu zit ik met een vraag: Ik heb altijd zo'n enorm branderig gevoel onder de bal van mijn voet wanneer ik zo'n 15-20min aan het lopen ben, alsof deze in brand staan. Deze pijn verdwijnt niet na een tijdje maar wordt net erger waardoor ik soms zelf moet stoppen met lopen.
Nu is het zo dat ik jaren competitie gezwommen heb (voornamelijk rugslag en crawl) waardoor mijn kuitspieren en achillespezen enorm verkort zijn.
Als gevolg hiervan ben ik een echte 'voorvoetloper'. Ik land dus nooit op mijn hiel maar meteen op mijn midden-/voorvoet.
Ik veronderstel dat de pijn/branderig gevoel optreedt door de herhaalde wrijving t.h.v. mijn voorvoet. Ik ben net naar een runningcenter gegaan waar ik nieuwe loopschoenen en zolen heb gekocht specifiek voor mijn loopstijl. Ik heb goede loopsokken gekocht en ik span mijn loopschoenen niet te hard aan.
Zijn er nog mensen die op de voorvoet lopen en die deze klachten hebben?
Kennen jullie bepaalde trucjes om deze pijn te verminderen/voorkomen? Ik heb al eens geprobeerd vaseline te smeren op de bal van mijn voorvoet (had gehoord dat dit zou helpen), maar tevergeefs.
Ik kan nu zo'n 30min aan 1 stuk door lopen wannee rik de pijn verbijt, maar ik zou graag zeker een uur willen kunnen lopen zonder te moeten stoppen door dat branderige gevoel.

Hopelijk kent iemand van jullie een manier om deze pijn te voorkomen/verminderen!
Alvast bedankt