artrose

Vragen over blessures? Stel ze hier, dan kunnen we je advies geven om het lopen / Start-to-run programma al dan niet te hervatten!
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
Viv
Berichten: 71
Lid geworden op: 03 mar 2013, 11:20

artrose

Bericht door Viv »

Helaas vandaag wat minder nieuws gekregen. In beide heupen is een beginnende slijtage ontdekt. Een milde artrose. Schrok er wel even van. Mijn eerste vraag was " mag ik nog wel hardlopen?". Mijn huisarts loopt zelf ook. Hij gaf meteen aan "rust roest", dus lopen mag. Maar goed naar je lichaam luisteren. Deze week nog even niet, volgende week weer rustig opbouwen. Hoe het verloop zal zijn is onduidelijk. Moet het nieuws nog even laten bezinken. En dan kijk ik volgende week wel hoe het lopen gaat.
flatcoatjrt

Re: artrose

Bericht door flatcoatjrt »

Dat is balen...misschien kun je glucosamine met chondriotine en msm proberen...ze zeggen dat dat het proces vertraagd.

Gr mirjam
Viv
Berichten: 71
Lid geworden op: 03 mar 2013, 11:20

Re: artrose

Bericht door Viv »

flatcoatjrt schreef:Dat is balen...misschien kun je glucosamine met chondriotine en msm proberen...ze zeggen dat dat het proces vertraagd.

Gr mirjam
Daar had mijn huisarts het ook over. Heb op internet eens rond gelezen. De meningen zijn erg verdeeld. De één heeft er baadt bij en de ander geheel niet. Ga nog eens wat verder zoeken en lezen om te kijken wat er over verteld wordt.
Kaath
Berichten: 536
Lid geworden op: 28 feb 2013, 08:25

Re: artrose

Bericht door Kaath »

Ik neem ook glucosamine,omdat mijn knieen zo kraakte,de dokter zij dat dat lucht tussen het krakebeen is.Nu is dat vele malen beter.

Hoe hebben ze het ontdekt van de artrose,had je veel pijn dan ?
Viv
Berichten: 71
Lid geworden op: 03 mar 2013, 11:20

Re: artrose

Bericht door Viv »

Afgelopen zondag een afschuwelijke nacht gehad. Erg veel pijn in mijn linkerbeen. Kon de pijn niet plaatsen en ben maandag naar de huisarts gegaan. Hij dacht meteen aan mijn heup. Hij heeft diclofenac voorgeschreven. Foto's laten maken en gister werd ik gebeld. Beginnende artrose in beide heupen met links wat erger dan rechts. Waarschijnlijk heb ik er aanleg voor. Hij verwacht dat ik volgende week weer rustig kan beginnen met lopen. Het is afwachten of het nu rustig blijft of dat ik vaker zo'n "aanval" krijg. Hoop natuurlijk dat het rustig blijft. Heb net een forerunner 210 gekocht. Dit als presentje voor mezelf omdat ik de 10 km in een uur gehaald had. Baal dus flink.....
Kaath
Berichten: 536
Lid geworden op: 28 feb 2013, 08:25

Re: artrose

Bericht door Kaath »

Da's inderdaad wel echt balen ,maar wel goed dat je HA zo gelijk heeft ingegrepen om foto's te laten maken.
Dat doen ze niet allemaal.
Katja3
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2013, 15:58

Re: artrose

Bericht door Katja3 »

Vorig seizoen heb een een gelijkaardige periode van pijn gehad en er werd ook beginnende slijtage vastgesteld door dokter Jan Dujardin, een heupspecialist.
Met glucosamines en fietsoefeningen is de pijn volledig weg. Dokter Dujardin zei dat chondroitine eigenlijk niet werkt.

Hopelijk komt het ook bij u in orde.

Katja
Alcide12
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 okt 2017, 12:13

Re: artrose

Bericht door Alcide12 »

Hallo. Ik hoor goeie dingen over neuraaltherapie en neuroprolotherapie. Heb net een boek gelezen over leven/bewegen zonder pijn (http://www.borgerhoff-lamberigts.be/boe ... onder-pijn) en vond het best interessant. Ook voeding wordt in dit boek onderstreept (zoals kurkuma, boswellia, chondroïtine en vitamines).
Plaats reactie