Kuitpijn

Vragen over blessures? Stel ze hier, dan kunnen we je advies geven om het lopen / Start-to-run programma al dan niet te hervatten!
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Spark
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 Apr 2014, 20:31

Kuitpijn

door Spark » 01 Apr 2014, 20:37

Beste collega lopers.

Eerst even mezelf voorstellen.
Man van 30 en al mijn hele leven sportief.
Eerst in de lagere afdelingen van het voetbal, dan als mountainbiker en nu tracht ik over te schakelen naar de triatlon.
Ook toen ik voetbal speelde deed ik soms mee aan loopwedstrijden.
Ik heb ondertussen ook al 2 marathons gelopen 2009 en 2011 zonder noemenswaardige problemen.

Echter heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in de triatlon, de bedoeling is om dit jaar 1/4es te doen, volgend jaar enkele halve triatlons en in 2015 ga ik naar Zurich voor de Iron Man :D .
Ne mens moet zich een doel stellen hé.

Maar nu komt het probleem, ik sukkel al lange tijd met last aan de kuit, vroeger toen ik niet al te veel liep ( 6-12 maanden terug ) had ik er geen zo'n last van al voelde ik het ook wel opkomen na een 8- tal km lopen. Nu ben ik natuurlijk wat intensiever gaan lopen en begin ik er echt veel last van te krijgen.
Na een 5- tal kilometer (soms 3 soms 8) begint mijn linkerkuit tegen te trekken aan de onderkant, kant achillespees. Een tweetal maand geleden heb ik er eens mee verder gelopen en heb een lichte blessure opgelopen. Ondertussen is deze blessure genezen, maar vandaag tijdens de opbouw na 12 kiné sessies voelde ik het opniew na 5 km.
Ik ben al bij 2 sportartsen geweest, heb nu 12 kiné beurten achter de rug maar ik heb het gevoel dat ik nog geen stap vooruit ben.

Wie kan mij helpen, waar kan ik terecht ???

Alvast Bedankt,
Dieter


Terug naar “Blessures”